SUA ar putea urmări în justiţie Rusia, în cazul de dopaj al patinatoarei Valieva

Statele Unite i-ar putea urmări în justiţie pe ruşii implicaţi în cazul de dopaj al Kamilei Valieva în baza legii americane Radakov (RADA), a declarat vineri şeful Agenţiei americane antidoping, Travis Tygart, transmite Reuters.

1871 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea urmări în justiţie Rusia, în cazul de dopaj al patinatoarei Valieva

Legea RADA a fost promulgată în SUA în 2020 şi împuterniceşte procurorii americani să ceară amenzi de până la un milion de dolari şi pedepse cu închisoarea de până la 10 ani, chiar şi pentru non-americani, dacă acţiunile lor au afectat rezultatele sportivilor americani.

Patinatoarea rusă Kamila Valieva a câştigat aurul luni, în proba pe echipe, dar Agenţia Internaţională de Testare (ITA) a declarat vineri că ea a picat anterior un test antidoping. Oficialii olimpici contestă acum decizia Rusiei de a o lăsa să concureze la Jocurile de iarnă de la Beijing.

Reprezentanţii Comitetului Olimpic Rus susţin că sportiva are dreptul de a participa la Jocuri, rezultatele ultimelor teste neofociale efectuate de sportivă fiind negative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici