Suporteri croaţi periculoşi, aşteptaţi la partida FC Timişoara - Dinamo Zagreb

Jandarmii timişoreni au anunţat că, joi, vor sosi în România aproximativ 800 de suporteri ai echipei Dinamo Zagreb, pentru a urmări partida cu FC Timişoara, din grupa A a Ligii Europa, aproximativ 300 dintre aceştia fiind consideraţi periculoşi.

88 afișări
Imaginea articolului Suporteri croaţi periculoşi, aşteptaţi la partida FC Timişoara - Dinamo Zagreb

Suporteri croaţi periculoşi, aşteptaţi la partida FC Timişoara - Dinamo Zagreb (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avem informaţii că 700-800 de suporteri din Croaţia se pregătesc pentru deplasarea la Timişoara. Dintre aceştia, circa 300 fac parte din categoria de risc B şi C, categorii de risc ridicate", a declarat comandantul şef al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Alexandru Sârca, la un post de televiziune local.

Jandarmii se tem de incidente, pentru că în Banat trăiesc numeroşi etnici sârbi, mulţi dintre ei componenţi ai galeriei "Commando Viola".

Suporterii echipei din Zagreb vor fi însoţiţi la Timişoara de membri ai poliţiei croate, iar în oraş şi în stadion vor fi supravegheaţi de numeroase forţe de ordine.

"Călătorie periculoasă la Timişoara", scrie Vecernji List despre deplasarea galeriei croate, facţiune intitulată Bad Boys Blue.

"Suporterii Timişoarei sunt înfrăţiţi cu galeria lui Partizan Belgrad, Groparii. Când Partizan a jucat la Timişoara, suporterii sârbi au fost primiţi cu căldură şi cu mesaje de întâmpinare, gen Kosovo e Serbia. Asta ilustrează clar atmosfera de care vor avea parte suporterii lui Dinamo Zagreb", a scris sursa citată.

Liderul clubului suporterilor, Tomislav Glusici, a declarat că posibilele provocări nu îi vor intimida pe fanii croaţi. "Dacă se întâmplă ceva, vom fi pregătiţi. Am trecut prin multe, nu ne mai surprinde nimic. Nu e nevoie să avertizez pe cineva", a spus el.

Fundaşul croat Dario Srna de la Șahtior Doneţk, echipă eliminată de FC Timişoara în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei mai sus amintite că are amintiri urâte de la întâlnirile cu bănăţenii.

"La Doneţk trebuia să le dăm cinci-şase goluri, dar s-a terminat 2-2. Timişoara e foarte disciplinată, solidă şi excelează pe contraatac. Având în vedere că sunt conaţionali cu Mircea Lucescu, suporterii lor au făcut o atmosferă infernală, au cântat sub geamurile hotelului, în stadion la fel. În retur au făcut totul să ţină de acel 2-2, au mizat doar pe contraatac, unde sunt foarte periculoşi", a spus Srna.

Porţile stadionului "Dan Păltinişanu" vor fi deschise cu două ore şi jumătate înainte de startul partidei, la ora 19,30.

Clubul timişorean comercializează bilete pentru Liga Europa doar la pachet, pentru jocurile cu Dinamo Zagreb, Anderlecht Bruxelles şi Ajax Amsterdam, la preţurile de 100 lei la peluze, 200 lei tribunele I şi II, 300 lei la tribuna 0, 500 de lei la loje. Până acum au fost vândute circa 5.000 de pachete, în condiţiile în care capacitatea stadionului "Dan Păltinişanu" este de 32.019 locuri.

FC Timişoara şi Dinamo Zagreb se vor întâlni joi, 1 octombrie, de la ora 22.05, într-un meci din etapa a II-a a Ligii Europa, grupa A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici