Surpriză uriaşă în Cupa Scoţiei - Aberdeen eliminată de Darvel, echipă din liga a şasea scoţiană

Darvel, o formaţie din liga a şasea, a produs luni una dintre cele mai mari surprize din Cupa Scoţiei, învingând cu 1-0 pe Aberdeen, echipă din Premiership.

73 afișări
Imaginea articolului Surpriză uriaşă în Cupa Scoţiei - Aberdeen eliminată de Darvel, echipă din liga a şasea scoţiană

Surpriză uriaşă în Cupa Scoţiei - Aberdeen eliminată de Darvel, echipă din liga a şasea scoţiană

Golul din minutul 19 al lui Jordan Kirkpatrick de pe Recreation Park a dat echipei din Ayrshire un avantaj surprinzător, iar portarul Chris Truesdale a reuşit o serie de parade în a doua repriză, care au făcut ca echipa sa să reziste pentru a obţine o victorie neverosimilă în runda a patra.

"Trebuia să fiu la serviciu, aşa că trebuie să îl sun pe şeful meu şi să văd dacă pot avea liber în seara asta", a declarat Kirkpatrick pentru BBC Scotland.

"Va dura câteva zile pentru a digera cât de mare este acest şoc. Nici măcar nu a fost cea mai bună lovitură. A fost una dintre acelea în care speri să lovească fundul porţii şi aşa a fost."

Portarul Truesdale, un profesor de şcoală, a avut trei intervenţii de instinct prin care a respins execuţiile lui Ryan Duncan şi Luis Lopes, în a doua repriză.

"Am şcoală dimineaţa", a spus Truesdale când a fost întrebat despre cum va sărbători. "Nu cred că vom dormi prea mult în seara asta".

Aberdeen a câştigat cupa de şapte ori, iar înfrângerea jenantă vine la aproape 40 de ani după unul dintre cele mai mari triumfuri ale lor, când Alex Ferguson i-a condus la victorie în finala Cupei Cupelor Europene împotriva lui Real Madrid în 1983.

Rezultatul pune şi mai multă presiune asupra managerului Jim Goodwin, a cărui echipă a fost zdrobită cu 5-0 la Heart of Midlothian săptămâna trecută şi a pierdut şapte din ultimele nouă meciuri, aflându-se pe locul cinci în campionat.

Darvel, care concurează în West of Scotland League Premier Division, găzduieşte în runda următoare pe Falkirk, din liga a treia.

"Este remarcabil ce reuşeşti când crezi unul în celălalt", a declarat Mick Kennedy, antrenorul lui Darvel.

"Din prima zi în care am venit aici, am spus consiliului de administraţie că vom construi ceva special".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici