Tadici: Radu Voina ar trebui să rămână antrenorul naţionalei feminine

Fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici, a declarat, luni, cu ocazia Adunării Generale a Federaţiei Române de Handbal, că actualul tehnician al primei reprezentative feminine, Radu Voina, ar trebui să rămână în funcţie până îi expiră contractul.

13 afișări
Imaginea articolului Tadici: Radu Voina ar trebui să rămână antrenorul naţionalei feminine

Fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici (Imagine: Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, Radu Voina ar trebui să-şi încheie mandatul de patru ani pe care îl are. În acest moment, eu nu iau în calcul varianta de a pregăti echipa naţională. Am şi nişte motive obiective, care sunt mai puţin importante acum. Sper ca noul Consiliu de Administraţie să ia măsura cea mai corectă, întrucât nu e loc de experimente. Fondul de jucători de valoare ridicată e destul de restrâns. Pentru orice antrenor trebuie să fie o onoare să pregătească naţionala ţării sale, indiferent de nivelul la care e, juniori sau seniori. Dacă vor fi argumente serioase şi se pleacă pe baze solide, pot pregăti şi echipa de junioare sau tineret, ca să pot ajuta mai mult de la acest nivel", a spus Tadici.

Gheorghe Tadici a afirmat că atitudinea întregii delegaţii a României care a participat la Campionatul Mondial din China a făcut să nu se obţină nicio medalie. "Exigenţa nu poate fi confundată cu duritatea şi dictatura decât la noi. Ştiu sigur că 75 sau 80 la sută din lotul care a fost în China mi-a trimis sms-uri acum, de Crăciun. Jucătoarele cred că s-au lămurit acum că trebuie să munceşti, să suferi pe teren, pentru că altfel nu se poate face performanţă. În China cred că a fost vorba de atitudinea întregii delegaţii de acolo. Nu cred că i se poate imputa doar antrenorului, pentru că fiecare tehnician îşi doreşte să obţină rezultate cât mai bune. Întotdeauna antrenorul principal e cel care plăteşte. Mi s-a întâmplat şi mie după Jocurile Olimpice. Am mai avut şi un eşec vizavi de Campionatul European din 2006. E clar că echipa României a avut cea mai mare experienţă la acest Campionat Mondial şi era o echipă de medalii", a adăugat Tadici.

Fostul selecţioner consideră că o problemă în handbalul românesc este reprezentată de amenzile dictate de către Comisia de Disciplină a FRH la nivelul copiilor şi juniorilor. "Problema este la nivelul copiilor şi juniorilor. Nu trebuie să îi amendăm pe profesorii de la cluburile şcolare, aşa cum s-a întâmplat până acum, pentru că e inadmisibil ca antrenorii şi copiii să plătească 18.700 de lei amenzi pentru a rezolva problema extrabugetară la nivelul federaţiei. S-au pierdut foarte mulţi copii, din cauza condiţiilor precare de pregătire. De unde să plătească părinţii asemenea amenzi de 500, 800 sau 1.000 de lei", a subliniat Tadici.

Gheorghe Tadici a precizat că l-a votat pentru funcţia de preşedinte al FRH pe Cristian Gaţu. "L-am votat pe Cristian Gaţu. Am spus-o dinainte. Cei care l-au votat au ţinut cont de faptul că au fost rezultate bune, atât la băieţi, cât şi la fete. Băieţii s-au calificat după 13 ani la un Campionat Mondial, iar fetele au obţinut, în acest mandat, o medalie de argint şi un loc patru la mondiale. Consider că este alegerea corectă", a conchis Tadici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici