Torţa pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, prezentată la Moscova

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 au prezentat luni, la Moscova, torţa pentru ştafeta care va aduce flacăra olimpică de la Olimpia la Soci.

222 afișări
Imaginea articolului Torţa pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, prezentată la Moscova

Torţa pentru JO de iarnă de la Soci, prezentată la Moscova

Suportul pentru flacără are 95 de centimetri, cântăreşte 1,8 kilograme şi este confecţionat din aluminiu. Obiectul are forma unei pene cu roşu în partea centrală, culoarea tradiţională a sportivilor ruşi.

"Munca echipei noastre s-a axat pe ideea păsării de foc, o pasăre legendară din folclorul rus", a declarat Vladimir Pirojkov, cel care a realizat designul torţei.

Conform organizatorilor, torţa a fost concepută cu o atenţie deosebită în ceea ce priveşte siguranţa, astfel că flacăra va putea fi controlată şi se va putea menţine "în condiţii dificile cum sunt vânturile puternice, îngheţul sau alte surprize ale iernii în Rusia".

"Torţa pentru Soci-2014, elegantă, extraordinară şi radioasă, reprezintă frumuseţea Rusiei şi natura sa cu multiple faţete", a declarat preşedintele comitetului de organizare, Dmitri Cernicenko.

Torţa olimpică va fi purtată de 14.000 de persoane în 2.900 de localităţi din Rusia, înainte de startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie 2014). Ştafeta va începe în data de 7 octombrie 2013, la Olimpia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici