Toyota şi Mercedes anunţă că nu intenţionează să părăsească Formula 1

Presa internaţională a speculat că producătorii de automobile Toyota, Mercedes şi Renault ar intenţiona să părăsească, la rândul lor, Formula 1, după ce BMW şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului, dar primele două companii au dezminţit oficial aceste informaţii, informează f1-live.com.

13 afișări
Imaginea articolului Toyota şi Mercedes anunţă că nu intenţionează să părăsească Formula 1

Toyota şi Mercedes anunţă că nu intenţionează să părăsească Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Continuăm în Formula 1, dar cu reducerea costurilor. Asta ni s-a comunicat din Japonia", a declarat un purtător de cuvânt al Toyota, agenţiei Sid.

"Regretăm retragerea BMW din Formula 1, dar această decizie nu are nicio influenţă aspura implicării noastre în acest sport", a afirmat şi un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz.

Sursa citată precizează că, dintre cele trei companii, numai Renault nu a făcut nicio precizare în acest sens.

Potrivit f1-live.com, ratificarea Acordului Concord este aproape de a fi realizată, iar semnatarii lui vor fi obligaţi să rămână în Formula 1 cel puţin până în 2012.

Oficialii BMW au anunţat, miercuri, că producătorul german de automobile va părăsi Formula 1 la sfârşitul sezonului, devenind, astfel, al doilea constructor care se retrage din Marele Circ în ultimele opt luni, după Honda.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici