Trei sportivi români s-au calificat pe tabloul principal la CM de scrimă

Sportivele Andreea Pelei şi Elena Munteanu au obţinut, miercuri, calificarea pe tabloul principal al probei de sabie feminin, iar Virgil Săliştean s-a clasat şi el printre primii 64 de concurenţi la proba de floretă masculin, la Campionatele Mondiale de scrimă care se desfăşoară în Antalya.

126 afișări
Imaginea articolului Trei sportivi români s-au calificat pe tabloul principal la CM de scrimă

Trei sportivi români s-au calificat pe tabloul principal la CM de scrimă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andreea Pelei a obţinut calificarea după ce s-a impus în toate cele şase partide din faza grupelor, informează site-ul oficial al competiţiei.

În grupa sa, Elena Munteanu a obţinut doar două victorii şi a fost nevoită să mai dispute un tur eliminatoriu împotriva sportivei Louise Bond-Williams din Marea Britanie. Românca a obţinut calificarea pe tabloul principal după ce s-a impus cu scorul de 15-9.

La proba de sabie feminin au mai participat Bianca Pascu şi Mihaela Bulică, însă cele două sportive din România, după ce au obţinut câte trei victorii în faza grupelor, au fost eliminate de Ozdem Aslan din Turcia (scor 10-15), respectiv Wendy Saschenbrecker din Canada (scor 14-15).

La floretă masculin, Virgil Săliştean s-a calificat pe tabloul principal al competiţiei în urma celor şase victorii din faza grupelor.

De grupe au mai trecut şi Alexandru Daniel Diaconu, deupă ce a obţinut două victorii, însă a fost învins în turul eliminatoriu de suedezul Filip Hedenskog, cu scorul de 15-13.

De asemenea, Radu Daraban a pierdut şi el după faza grupelor, de care a trecut cu două victorii, fiind învins de chinezul Sheng Lei, cu scorul de 15-4.

Cel de-al patrulea sportiv român care a participat la proba de floretă masculin, Iulian Teacă, a fost eliminat din faza grupelor, după ce a obţinut o singură victorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici