Tricourile purtate de Messi la Cupa Mondială 2022 preconizate să atingă un preţ record la licitaţie

Şase tricouri purtate de Lionel Messi în timpul participării Argentinei la Cupa Mondială din 2022 ar urma să devină "cea mai valoroasă colecţie de suveniruri sportive" în cadrul unei licitaţii ce va avea loc la sfârşitul acestei luni, a anunţat casa de licitaţii Sotheby's, citată de Reuters.

206 afișări
Imaginea articolului Tricourile purtate de Messi la Cupa Mondială 2022 preconizate să atingă un preţ record la licitaţie

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Colecţia include tricoul pe care Messi l-a purtat în timpul primei reprize a finalei din Qatar.

"Colecţia extraordinară este estimată la peste 10 milioane de dolari, vânzarea fiind pregătită să devină cea mai valoroasă colecţie de suveniruri sportive scoasă la licitaţie", a declarat Sotheby's într-un comunicat.

"O parte din încasările din licitaţie vor fi donate proiectului UNICAS, condus de Spitalul de Copii Sant Joan de Déu (SJD) din Barcelona, cu sprijinul Fundaţiei Leo Messi, pentru a răspunde nevoilor copiilor care suferă de boli rare", se mai arată în comunicat.

Contactată de Reuters, Sotheby's a refuzat să dezvăluie cât din încasări vor fi donate în scopuri caritabile.

Licitaţia pentru tricourile alb şi albastru ciel va fi deschisă între 30 noiembrie şi 14 decembrie şi va coincide cu o expoziţie publică de prezentare a colecţiei.

Tricoul lui Michael Jordan de la meciul de deschidere al finalei NBA din 1998 deţine recordul pentru cel mai mare preţ plătit pentru un obiect sportiv purtat în timpul unui meci, ajungând la 10,1 milioane de dolari anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici