Ucraina confirmă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

  • Ucraina va trimite o echipă de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din acest an.
  • Anunţul a fost făcut la Kiev de ministrul Sportului, Matviy Bidnyi.
  • Ucrainienii se vor prezenta la competiţia supremă în pofida războiului actual cu Rusia.
Urmărește
66 afișări
Imaginea articolului Ucraina confirmă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Ucraina confirmă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursa foto: Mediafax Foto

Anunţul oficial a fost făcut pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului. „Aceste jocuri sunt de o importanţă deosebită pentru Ucraina, deoarece este o oportunitate de a arăta lumii voinţa şi forţa noastră de spirit. Sloganul Ucrainei la Jocurile Olimpice este „Voinţa de a învinge", se arată în declaraţie. Bidnyi a mai spus că Ucraina a obţinut deja o victorie de când Rusia a fost suspendată din mişcarea olimpică în urma invaziei sale în Ucraina în februarie 2022.

Vadym Gutzeit, preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean, a declarat că drumul spre Jocurile care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august reprezintă un mesaj important. „Este deja o victorie faptul că suntem capabili să participăm în condiţiile invaziei. Sportivii s-au pregătit pentru Jocuri sub rachete şi bombe", a declarat el.

Majoritatea sportivilor ucraineni se antrenează în afara ţării înainte de Jocurile Olimpice. Sportivii ruşi şi bieloruşi pot participa la Jocurile de la Paris doar ca neutri, fără steaguri sau imnuri naţionale.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi diverse federaţii sportive vor să se asigure că sportivii care au susţinut invazia rusă nu au voie să participe.

Ucraina a furnizat documente privind sportivii ruşi şi belaruşi pentru a susţine deciziile în acest sens. Aceste prevederi au deschis calea pentru participarea Ucrainei, iar anunţul de luni este o confirmare oficială.

De când a început invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, sportivii ucraineni s-au confruntat în mod repetat cu adversari ruşi şi belaruşi în competiţii în sporturi precum tenisul. În cele mai multe cazuri, sportivii ucraineni au refuzat să îşi salute adversarii la finalul meciului.

La începutul acestei luni, Comitetul Olimpic Ucrainean a emis recomandări pentru sportivii săi, sfătuindu-i să evite pe cât posibil întâlnirile şi fotografiile cu sportivii ruşi şi belaruşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici