Ucraineanca Bogdana Maţoţka s-a retras de la Jocurile Olimpice în semn de protest faţă de incidentele de la Kiev

Sportiva ucraineană Bogdana Maţoţka s-a retras din concursul de schi alpin în semn de protest faţă de incidentele de la Kiev, a anunţat, joi, pe contul de Facebook antrenorul şi tatăl acesteia, Oleg Maţoţki, informează presa engleză.

99 afișări
Imaginea articolului Ucraineanca Bogdana Maţoţka s-a retras de la Jocurile Olimpice în semn de protest faţă de incidentele de la Kiev

Bogdana Maţoţka (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei doi au anunţat că sunt scandalizaţi de refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a discuta cu protestatarii.

"În semn de protest... împotriva acţiunilor de tip mafiot luate contra protestatarilor, nu vom mai lua parte la Jocurile Olimpice de la Soci", a scris Maţoţki pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic, Mark Adams, a confirmat retragerea din concurs a sportivei ca urmare a violenţelor din Ucraina.

El a adăugat că preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean, Serghei Bubka, a înţeles decizia sportivilor ucraineni care au dorit să se retragă. Însă Bubka a menţionat că ar trebui ca echipa olimpică a Ucrainei să rămână la Soci şi astfel să îşi arate solidaritatea faţă de cei care suferă acasă.

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a confirmat că 35 de persoane au fost ucise în violenţele de la Kiev, adăugând că alte 505 persoane au fost rănite, dintre care 292 au fost spitalizate, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Anterior, un jurnalist al postului de televiziune Russia Today, prezent la faţa locului, cita informaţii neconfirmate despre moartea a cel puţin 35 de persoane în cursul dimineţii de joi la Kiev.

Televiziunea susţine că lunetişti ai opoziţiei au ocupat câteva acoperişuri din centrul Kievului şi trag în forţele de securitate. Potrivit primelor informaţii, 12 poliţişti ar fi fost capturaţi de manifestanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici