UEFA vrea să schimbe o regulă CONTROVERSATĂ din fotbal

Executivul UEFA se va întâlni miercuri la Roma, pentru a schimba o regulă care a creat în timp mai multe controverse. Forul european va decide dacă se va renunţa la regula golului marcat în deplasare în fazele eliminatorii ale competiţiilor europene.

3124 afișări
Imaginea articolului UEFA vrea să schimbe o regulă CONTROVERSATĂ din fotbal

UEFA vrea să schimbe o regulă CONTROVERSATĂ din fotbal (Foto: Pixabay)

Regula ca o echipă să meargă mai departe dintr-o dublă manşă dacă marchează mai multe goluri în deplasare a fost introdusă în 1965. Din câte se pare, dorinţa UEFA de a abroga regula este accea de a face echipele să joace mai ofensiv. Aspect care ar atrage mai mult publicul, notează Tellerreport. Schimbarea a fost şi dorinţa oamenilor din fotbal, în special din partea antrenorilor. Mourinho, Allegri, Ancelotti sau Lopetegui şi-au exprimat dorinţa ca regula să dispară, iar în locul ei să fie introdusă cea veche: golul marcat în deplasare să aibă ”greutatea” celui marcat pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici