Un antrenor român expune teoriile care se dezvoltă în cazul de dopaj al Simonei Halep

La solicitarea Mediafax, Marius Vecerdea, antrenor de tenis şi proprietarul turneului de tenis Sibiu Open, şi-a spus părerea despre cazul Simona Halep, prinsă că s-a dopat la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

4253 afișări
Imaginea articolului Un antrenor român expune teoriile care se dezvoltă în cazul de dopaj al Simonei Halep

Un antrenor român expune teoriile care se dezvoltă în cazul de dopaj al Simonei Halep

„Într-o astfel de situaţie, întotdeauna există două poziţii:

1) Există acei adepţi ai teoriei conspiraţiei, conform căreia ar fi vizaţi jucătorii de top din Est, pentru că, pur şi simplu, pieţele lor de “desfacere” cu privire la echipamentele sportive şi serviciile adiacente sportului şi evenimentelor sportive sunt mult prea mici pentru lăcomia multinaţionalelor din Vest.

2) Şi mai există şi acel narativ că sportivii din ţările mai apropiate de mama Rusia sunt obişnuiţi cu ideea de a fura startul, provenită tot dintr-o păguboasă mentalitate că am fi oropsiţi de soartă.

Adevărul este undeva la mijloc:

Şi eu cred că, într-o anumită măsură, sportivii care aduc profituri uriaşe pe pieţele puternice din ţările dezvoltate sunt mai mult protejaţi de eventuale “sincope” date de controalele antidoping.

Pe de altă parte, sportivii crescuţi în ţările care încă nu au destulă experienţă într-o democraţie autentică şi care încă suferă de pe urmele sistemelor totalitare în care decidenţii din orice domeniu nu ţineau seama de drepturile cetăţenilor (sportivilor, în cazul nostru), nu reuşesc să-şi găsească un staff tehnic profesionist şi care nu aplică legea lui “lasă că merge şi aşa” sau, mai rău, “suntem şmecheri tare şi nu ne prinde nimeni!!!

Evident că sunt mult prea puţine date publice deocamdată, pentru a mă putea pronunţa în cazul Simonei Halep, dar cu siguranţă o voi face la timpul potrivit şi vă asigur că voi avea o poziţie neiertătoare!”, a comentat Vecerdea, care, la un moment dat, în 2009, a fost la un pas s-o antreneze pe Simona Halep.

Sibianul are experienţă în circuitul profesionist feminin. În trecut, Vecerdea a pregătit-o pe rusoaica Elena Dementieva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici