Un copil de 13 ani, calificat la Openul Chinei de golf

Un chinez în vârstă de 13 ani a obţinut califcarea la Openul Chinei, competiţie din circuitul european de golf, care se va desfăşura de joi până duminică, la Tianjin Binhai Lake Golf Club.

86 afișări
Imaginea articolului Un copil de 13 ani, calificat la Openul Chinei de golf

Un copil de 13 ani, calificat la Openul Chinei de golf (Imagine: Shutterstock)

Guang Tien Lang va stabili la vârsta de 13 ani şi 173 de zile un nou record de precocitate în această competiţie, perfomanţă deţinută din 2003, de compatriotul său Lo Shik Kai, care, la 13 ani şi 280 de zile, a participat la Hong Kong Open, informează BBC.

Tânărul jucător, campion mondial la categoria sa de vârstă anul trecut, a obţinut un loc între cei 156 de participanţi la turneul de la Tianjin, după ce a ocupat poziţia a patra la un concurs de calificare desfăşurat la Hangzhou.

Locul obţinut la această competiţie nu îi permitea lui Guang Tien Lang să participe la Openul Chinei, deoarece doar primi trei clasaţi obţineau calificarea. Însă retragerea câştigătorului turneului de calificare l-a propulsat pe sportivul de 13 ani la Openul de la Tianjin.

"Am fost dezamăgit că am pierdut în play-off şi am crezut că am dat cu piciorul la o mare şansă de a intra în istorie. Dar am aflat apoi că m-am calificat la Openul Chinei şi visul meu a devenit realitate", a spus jucătorul, care practică acest sport de la vârsta de 4 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici