Un fotbalist de la Athletic Bilbao este bucuros că vor creşte taxele pentru cetăţenii bogaţi din Spania: Trebuie să fim solidari

Atacantul lui Athletic Bilbao, Raul Garcia, este de acord cu planul guvernului spaniol de a impune o taxă temporară celor mai bogaţi oameni din ţară.

263 afișări
Imaginea articolului Un fotbalist de la Athletic Bilbao este bucuros că vor creşte taxele pentru cetăţenii bogaţi din Spania: Trebuie să fim solidari

Ministrul de Finanţe, Maria Jesus Montero, a anunţat în septembrie că cei mai bogaţi cetăţeni vor fi impozitaţi mai mult în următorii doi ani, din cauza inflaţiei galopante provocate de consecinţele războiului Rusiei din Ucraina, notează France 24.

"Evident, trăim într-o situaţie financiară confortabilă, dar aceasta nu mă izolează de situaţiile în care trăiesc prietenii mei, familia mea", a declarat Garcia pentru ziarul spaniol El Pais.

"Înţeleg că viaţa lor nu este la fel ca cea pe care o trăiesc eu. De aceea cred că trebuie să fim solidari".

În ultimul deceniu, diverşi jucători din Spania au fost pedepsiţi pentru infracţiuni de fraudă fiscală, inclusiv foşti jucători de la Real Madrid şi Barcelona, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

Noua taxă pe active a guvernului de coaliţie condus de socialişti, descrisă ca fiind o taxă de "solidaritate", îi va supune pe cei care deţin averi în valoare de peste trei milioane de euro unor plăţi suplimentare de la 1,7% până la 3,5%.

"Sunt oameni care sunt şomeri, care nu ajung la sfârşitul lunii, care nu au bani de mâncare, văd asta printre prietenii mei", a adăugat veteranul de 36 de ani.

"Mă bucur că mi se măresc taxele, dacă se duc acolo unde cred eu că ar trebui să se ducă, pentru că nu cred că se face tot ce ar trebui făcut".

Athletic, care a început bine sezonul şi se află pe locul şase în La Liga, în prezent, înfruntă duminică Barcelona pe Camp Nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici