Un jucător columbian de la FC Llaneros primeşte ameninţări cu moartea în timpul unei anchetă privind meciuri trucate

Un fotbalist columbian care evolueză la un club ce face obiectul unei anchete pentru posibile meciuri trucate a declarat marţi că se teme pentru siguranţa vieţii sale, după ce a primit ameninţări cu moartea, relatează Reuters.

70 afișări
Imaginea articolului Un jucător columbian de la FC Llaneros primeşte ameninţări cu moartea în timpul unei anchetă privind meciuri trucate

Jorge Duvan Mosquera joacă la Llaneros, o echipă din liga a doua, care a pierdut sâmbătă, acasă, cu 2-1 în faţa lui Union Magdalena.

Union a marcat de două ori în prelungiri, pentru a-şi asigura promovarea în prima divizie columbiană, dar la golul victoriei se pare că unii jucători de la Llaneros s-ar fi retras din calea adversarilor şi le-au permis acestora să înscrie.

Mosquera a negat că ar fi vorba de corupţie sau aranjarea meciurilor, dar a declarat că el şi colegii săi de echipă au fost totuşi ameninţaţi.

Primim mesaje de intimidare şi ameninţări cu moartea", a declarat mijlocaşul defensiv în vârstă de 23 de ani, într-un mesaj pe Twitter, adresat preşedintelui columbian Ivan Duque.

„Eu şi colegii mei de echipă ne temem pentru vieţile noastre, ne este frică să ieşim afară în caz că ni se întâmplă ceva pe stradă. Vă rog, faceţi un apel la prudenţă".

Apelul său a venit la o zi după ce organizatorii ligii au anunţat o anchetă privind evenimentele suspecte.

Forţelor de ordine li s-a cerut, de asemenea, să efectueze propria anchetă în ceea ce preşedintele Duque a numit "o ruşine naţională".

Ameninţarea cu violenţe nu este un subiect nou în fotbalul columbian.

Fundaşul columbian Andres Escobar a fost împuşcat mortal în 1994, după ce a marcat un autogol, în turneul final al Cupei Mondiale, iar campionatul columbian a fost suspendat în 1989, după ce arbitrul Jorge Ortega a fost ucis la ordinul cartelului de droguri Medellin.

Union a emis marţi o declaraţie, respingând orice acuzaţie conform căreia promovarea lor a fost obţinută în mod incorect.

Llaneros a declarat la rândul ei că consideră binevenită o anchetă independentă şi că va întreprinde propria investigaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici