Un jucător de la Manchester United a primit titlul onorific de doctor. Ce „meci” a avut cu guvernul britanic VIDEO

Marcus Rashford este cea mai tânără persoană care primeşte titlul onorific de doctor de la Universitatea din Manchester. Acordarea titlului de doctor este cea mai înaltă onoare pe care universitatea o poate oferi. În trecut, legende precum Sir Alex Ferguson şi Sir Bobby Charlton au primit acelaşi titlu.

680 afișări
Imaginea articolului Un jucător de la Manchester United a primit titlul onorific de doctor. Ce „meci” a avut cu guvernul britanic VIDEO

Un jucător de la Manchester United a primit titlul onorific de doctor FOTO profimedia

Un jucător de la Manchester United, Marcus Rashford, a fost „premiat” cu titlul onorific de doctor pentru campaniile sale sociale pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor în Marea Britanie, conform CNN. Titlul onorific de doctor se acordă de către unele universităţi persoanelor care aduc contribuţii notabile în societate. 
 
Tânărul fotbalist a „jucat” mai mult timp cu guvernul britanic, punând presiuni asupra decidenţilor şi într-un final, reuşind să-i convingă să renunţe la decizia de a nu acorda tichete de masă elevilor săraci pe timpul vacanţelor de vară. 
 
„Este o zi fericită pentru mine şi familia mea”, a spus Rashford. 
 
„Când te uiţi în urmă şi vezi căror personalităţi le-a fost acordat acest titlu onorific de doctor, te simţi insignifiant. Încă mai avem un drum lung în lupta pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor din Marea Britanie dar recunoaşterea din partea oraşului Manchester înseamnă că ne îndreptăm în direcţia corectă şi asta înseamnă mult. Mulţumesc Universităţii din Manchester”, a mai spus jucătorul. 
 
Rashford le-a cerut decidenţilor britanici să-şi „găsească” umanitatea şi să lupte împotriva foametei în rândul copiilor. 
 

Marcus Rashford a câştigat „meciul” cu Boris Johnson 

 
Jucătorul de 22 de ani de la Manchester United a reuşit să strângă peste 20 de milioane de lire sterline din donaţii, ajutând astfel peste un milion de copii. Rashford şi-a început campania trimiţând o scrisoare deschisă către decidenţi despre propria sa experienţă cu folosirea tichetelor de masă de la stat, în perioada când era copil şi trăia în sărăcie. 
 
Iniţial, premierul Boris Johnson a respins cererea jucătorului, de a reveni asupra deciziei de a tăia tichetele sociale pentru elevi, dar susţinerea publică pentru campania lui Rashford l-a făcut să-şi schimbă părerea. 
 
Rashford a povestit ce viaţa grea a avut şi spune că fiecare copil ar trebui să se concentreze pe studii, nu să sufere din cauza foamei.
 
                
 
„Marcurs este un tânăr extraordinar, cu talent şi voinţă care se întind dincolo de terenul de fotbal”, a spus profesoara Dame Nancy Rothwell, preşedinta Universităţii din Manchester. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici