Un mort şi 350 de persoane spitalizate la Maratonul de la Chicago

O persoană a murit, iar alte 350 au fost spitalizate, duminică, cu ocazia maratonului de la Chicago, care s-a desfăşurat pe o temperatură caniculară, au anunţat responsabilii de securitate, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Un mort şi 350 de persoane spitalizate la Maratonul de la Chicago

Un mort şi 350 de persoane spitalizate la Maratonul de la Chicago

Ordinul de întrerupere al maratonului a fost dat la jumătatea cursei, însă mii de concurenţi au ignorat interdicţia şi au continuat cursa până la sosire, pe 31 de grade C şi o umiditate ridicată (86 la sută) şi în contextul în care la posturile de aprovizionare lipsea apa.

"Am încercat să blocăm cursa, însă concurenţii au traversat barierele sărind peste motocicletele poliţiei. Pur şi simplu nu voiau să se oprească", a declarat Joe Roccasalva, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Chicago.

Din cei 36.000 de concurenţi, circa 25.000 au reuşit să treacă linia de sosire, dintre care 4.000 înainte de ordinul de întrerupere.

La masculin, maratonul a fost câştigat de kenyanul Patrick Ivuti, în timp ce la feminin s-a impus etiopianca Berhane Adere. La feminin, locul doi a revenit româncei Adriana Pîrtea, legitimată la Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici