Un scrimer rus a câştigat în SUA şi a luat cu el pe podium steagul ucrainean

După ce s-a mutat în Statele Unite în urmă cu câteva luni „pentru că nu sunt de acord cu acest război”, sabrerul rus Kostantin Lokhanov a câştigat aurul în Campionatele SUA (unde fusese admis ca rezident).

609 afișări
Imaginea articolului Un scrimer rus a câştigat în SUA şi a luat cu el pe podium steagul ucrainean

Sportivul a urcat pe podium împreună cu un coleg ucrainean, Darii Lukaşenko (care trage pentru clubul de scrimă Manhattan), fluturând un drapel al Ucrainei, invadată de trupele Rusiei, şi ulterior a postat imaginea pe reţelele lor de socializare.

S-a întâmplat la Phoenix, Arizona, unde sunt în desfăşurare Campionatele de Vară de scrimă din SUA. Mai mulţi sportivi au emigrat în SUA.

Este vorba despre Lokhanov, aur la Campionatele Mondiale de juniori de la Verona 2018, Sergey Bida a „emigrat” şi el în SUA (argint în spadă la Tokyo 2020), la fel şi soţia sa, Violetta Khrapina Bida, şi Oleg Kynsh - iar asta l-a costat postul pe antrenorul naţionalei ruse, Alexander Glazunov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici