„Unchiul Chen”, maratonistul chinez care aleargă în timp ce fumează

Bărbatul „fără plămâni” a alergat întreaga cursă, terminând-o cu un timp competitiv, deşi a aprins ţigări de la start şi până la capăt.

2038 afișări
Imaginea articolului „Unchiul Chen”, maratonistul chinez care aleargă în timp ce fumează

„Unchiul Chen”, maratonistul chinez care aleargă în timp ce fumează

Este supranumit „unchiul Chen” şi este cunoscut pentru o ispravă destul de neobişnuită: participarea la maraton fumând până la capăt, terminarea curselor cu timpi remarcabili.

Ultimul, maratonul Xin'anjiang din Jiande, de pe pe 6 noiembrie, pe care l-a terminat în 3 ore şi 28 de minute, terminând pe locul 574 într-o competiţie la care au participat aproape 1.500 de participanţi.

Povestea alergătorului care fumează, Chen Bang-Xian, 50 de ani, originar din Guangzhou, a devenit rapid virală în toată lumea: grupul care a organizat maratonul a distribuit timpii şi o imagine a certificatului primit pentru terminarea curseo.

Iar fotografiile lui, în timp ce aleargă şi îşi aprinde o ţigară după alta, au fost distribuite pe Weibo, platforma socială chineză.

Printre utilizatori se numără cei care l-au complimentat pentru ţinerea respiraţiei, dar au existat şi critici. „Unchiul Chen” a fost acuzat că a făcut rău altor concurenţi cu fumatul pasiv. Dar organizatorii evenimentului au confirmat că fumatul în timpul competiţiei este acceptat.

Pentru Chen, maratonul Xin'anjiang de la Jiande a fost a treia ispravă: tot în 2018, în timpul maratonului de la Guangzhou, a terminat cursa cu un timp de 3 ore 36 de minute şi mai multe ţigări consumate. În 2019, între o gură de oxigen şi un pufăit de tutun, a terminat maratonul de la Xiamen în 3 ore şi 32 de minute. Prin urmare, Chen nu numai că fumează în timp ce alergă, dar devine tot mai rapid.

Chen este, de asemenea, un alergător de ultramaraton, fălindu-se că a alergat 50 km în 12 ore. Teoria alergătorului fumătorului - prezentată în presa chineză - este că fumatul face bine. Nimeni nu recomandă să-i urmeze exemplul, dar pentru el nu contează: îşi va continua drumul, trecând linie de sosire după linie de sosire.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici