Universitatea Cluj învinge liderul şi dă şansa rivalei CFR Cluj să revină în fruntea Superligii

Pe un gazon degradat, în stare improprie pentru un joc de fotbal de calitate, Universitatea Cluj a învins vineri seara liderul campionatului, Farul Constanţa, cu 2-0 (1-0), pe Cluj Arena, în etapa a 29-a, relansând lupta pentru şefia clasamentului Superligii şi urcând temporar pe locul 8.

831 afișări
Imaginea articolului Universitatea Cluj învinge liderul şi dă şansa rivalei CFR Cluj să revină în fruntea Superligii

FC Universitatea Cluj, Facebook

Ioan Sabău şi-a condus echipa la cea de a patra victorie în Superligă, în 2023, şi are o singură înfrângere în 8 etape, de când a preluat conducerea „şepcilor roşii”.

În confruntarea cu Gheorghe Hagi, fostul coleg din generaţia de aur, clujeanul a ieşit victorios, e drept pe un teren aflat într-o stare improprie pentru fotbal.

Eroul primelor 20 de minute a fost portarul oaspeţilor Aioani, cu 3 parade spectaculoase, completate apoi de apărarea unui penalty, precum şi a şutului venit după ce mingea respinsă de el a fost din nou trimisă pe cadrul porţii.

Inspiraţia lui Aioani nu le mai este de folos „marinarilor” în minutul 39, când după o primă intervenţie, la şutul lui Gomes, Bic reuşeşte să-l invingă şi să deschidă scorul, stabilind şi scorul pauzei, nu înainte ca goalkeeperul constănţean să-şi mai salveze o dată echipa.

La reluare, în minutul 58, Mihai Popescu, unul din cei mai buni fundaşi ai Superligii în ultimele etape, face o greşeală de pasare de care profită Remacle, pentru a majora scorul la 2-0.

Farul nu a reuşit să se adapteze la condiţiile de joc, statistica arătând un singur şut pe spaţiul porţii de partea elevilor lui Gheorghe Hagi.

Farul Constanţa rămâne momentan pe prima poziţie, la două puncte distanţă de CFR Cluj, care joacă etapa aceasta în deplasare la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce luptă pentru un loc în play-off.

U Cluj face un salt până pe locul 8 şi se pune la adăpost de zona fierbinte a clasamentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici