Usain Bolt s-a calificat în finala de 200 de metri de la CM

Sprinterul jamaican Usain Bolt a reuşit calificarea în finala probei de 200 de metri a Campionatelor Mondiale de atletism de la Daegu, cel mai bun timp al semifinalelor fiind realizat însă de francezul Christophe Lemaitre.

93 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt s-a calificat în finala de 200 de metri de la CM

Usain Bolt s-a calificat în finala de 200 de metri de la CM (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Bolt a participat în a doua semifinală a probei de 200 de metri şi s-a calificat de pe primul loc al seriei cu timpul de 20.31 secunde. În urma lui s-a calificat de pe locul doi norvegianul Jaysuma Saidy Ndure cu 20.50 secunde. Din aceeaşi serie s-au calificat contratimp în finală brazilianul Bruno de Barros şi atletul din Trinidad Tobago Rondel Sorrillo.

Cel mai bun timp al semifinalelor l-a avut însă francezul Christophe Lemaitre, 20.17 secunde. În finala de 200 de metri, care va avea loc sâmbătă, s-au mai calificat Nickel Ashmeade (Jamaica), Walter Dix (SUA) şi Alonso Edward (Panama).

Bolt a părut relaxat înaintea începerii semifinalei de 200 de metri, pozând în stilul caracteristic. În timpul cursei, Usain Bolt a încetinit vizibil când şi-a asigurat calificarea în finala de 200 de metri. Bolt este deţinătorul recordului mondial la 200 de metri cu timpul de 19.19 secunde.

Duminică, jamaicanul a fost descalificat pentru start fals în cursa de 100 de metri de la CM de la Daegu, care a fost câştigată de compatriotul său, Yohan Blake. Bolt câştigase medalia de aur la 100 metri la CM din 2009 şi este deţinătorul recordului mondial şi campionul olimpic al probei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici