Vali Tomescu, profesorul român care antrenează în China. Cum a ajuns să le coordoneze chinezilor lotul olimpic de maraton

Calitatea antrenorilor români e recunoscută pe toate meridianele! Ultimul ambasador de seamă: Vali Tomescu (36 de ani), omul din spatele aurului olimpic la maraton cucerit în 2008 de Constantina Diţă.

172 afișări
Imaginea articolului Vali Tomescu, profesorul român care antrenează în China. Cum a ajuns să le coordoneze chinezilor lotul olimpic de maraton

Vali Tomescu, profesorul român care antrenează în China. Cum a ajuns să le coordoneze chinezilor lotul olimpic de maraton (Imagine: ProSport)

Tehnicianul a acumulat de-atunci o experienţă vastă, un capital de popularitate imens în lumea atletismului, fluturând steagul României ori de câte ori a avut ocazia. Pe cine a impresionat? Ardeleanul din comuna Haghig le-a înviorat retina chiar şi chinezilor care au demarat cu minuţiozitate planul de urmărire.

L-au analizat, au cerut referinţe, l-au chemat la interviuri şi recent au parafat un contract care sporeşte valoarea întregii şcoli sportive româneşti. Vali Tomescu va deveni antrenorul coordonator al lotului feminin de maraton al Chinei, imediat după JO, la Londra el urmând a fi consilierul echipei. Contractul se va întinde pe patru ani.

Citeşte un interviu cu Vali Tomescu pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici