VIDEO Culmea nepotismului. O persoană fără antrenament a fost trimisă să reprezinte ţara la proba de 100 de m / A terminat cu cel mai slab timp din istoria probei

Şeful atletismului din Somalia a fost suspendat după ce o alergătoare neantrenată a devenit virală pentru că a avut nevoie de aproape 22 de secunde pentru a termina sprintul de 100 de metri la o competiţie internaţională.

3427 afișări
Imaginea articolului VIDEO Culmea nepotismului. O persoană fără antrenament a fost trimisă să reprezinte ţara la proba de 100 de m / A terminat cu cel mai slab timp din istoria probei

VIDEO Culmea nepotismului. O persoană fără antrenament a fost trimisă să reprezinte ţara la proba de 100 de m / A terminat cu cel mai slab timp din istoria probei

Nasra Abukar Ali, în vârstă de 20 de ani, s-a clasat pe ultimul loc la Jocurile Mondiale Universitare de la Chengdu, China, marţi, având nevoie de aproape de două ori mai mult timp pentru a termina cursa faţă de câştigătoarea, brazilianca Gabriela Mourão.

Performanţa lui Nasra Abukar a stârnit reacţii ironice pe internet, unii utilizatori de reţele de socializare prezentând-o ca un exemplu de corupţie şi incompetenţă a guvernului somalez.

Timpul ei de 21,81 secunde - cu peste 10 secunde mai mult decât timpul câştigător de 11,58 secunde - a fost descris pe larg în presa internaţională ca fiind "cel mai lent" timp din istoria probei de 100 de metri.

Ministrul sporturilor de la Mogadishu, Mohamed Barre Mohamud, a declarat miercuri că, în urma unor anchete efectuate la comitetele olimpice naţionale, s-a constatat că Ali nu avea experienţă în alergare sau în orice alt sport.

Mohamud a declarat că a suspendat-o pe preşedinta Federaţiei somaleze de atletism, Khadijo Aden Dahir, pentru "abuz de putere, nepotism şi defăimarea numelui naţiunii", şi că va lua măsuri legale în legătură cu acest incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici