Villarreal luptă pentru prima finală de Liga Campionilor. Liverpool o poate obţine pe a 10-a

Villarreal şi Liverpool se confruntă marţi seara în manşa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor. „Submarinul galben” are o sacrcină grea în tentativa de a-şi menţine în viaţă speranţele de calificare în prima finală de UEFA Champions League, având de surmontat un handicap de 2 goluri.

283 afișări
Imaginea articolului Villarreal luptă pentru prima finală de Liga Campionilor. Liverpool o poate obţine pe a 10-a

Liverpool, care ţinteşte o finală a treia oară în cinci sezoane, se deplasează în Spania apărând un avantaj de 2-0 după manşa tur.

Englezii au dominat prima manşă de pe Anfield, pe 27 aprilie, Jordan Henderson şi Thiago Alcántara nimerind amândoi bara în prima repriză, deschizând apoi cu noroc scorul, cu autogolul lui Pervis Estupiñán, din minutul 53. Două minute mai târziu, Sadio Mané a reluat în plasă mingea centrată de Mohamed Salah pentru a creşte considerabil şansele lui Liverpool la cea de-a zecea finală a competiţiei.

În timp ce aceasta este a treia semifinală a lui Liverpool în UEFA Champions League în cinci sezoane, cu victorii în precedentele două, singura apariţie anterioară a lui Villarreal în această fază a avut loc în urmă cu 16 ani şi s-a încheiat cu o înfrângere.

Totuşi, rezultatele impresionante împotriva lui Juventus şi Bayern München în competiţia din acest sezon dau motive de optimism fanilor submarinului galben.

Liverpool se mândreşte cu un record formidabil în deplasare în ultima perioadă în UEFA Champions League, câştigând toate cele cinci meciuri în competiţia din acest sezon, inclusiv victorii la Inter şi Benfica în tururile eliminatorii.

Ambele prezenţe anterioare ale lui Villarreal în fazele eliminatorii ale competiţiei au fost încheiate de adversari englezi, spaniolii neînvingând niciodată un club din Premier League în cele 13 încercări anterioare în UEFA Champions League, pierzând ultimele şase meciuri.

Singurele confruntări anterioare ale celor două formaţii înainte de acest meci au avut loc în semifinalele UEFA Europa League 2015/16. Adrian López a marcat unicul gol al primei manşe din Spania, aducând victoria echipei antrenate de Marcelino.

Liverpool, echipa lui Jürgen Klopp, a reuşit să întoarcă rezultatul cu 3-0 pe Anfield, cu golurile lui Bruno
Soriano (7), Daniel Sturridge (63) şi Adam Lallana (81).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici