„Wembley of the North” - Sir Jim Ratcliffe şi Manchester United pregătesc demolarea Teatrului Viselor

Manchester United e aproape de a lua o decizie privind reamenajarea stadionului Old Trafford sau construirea unui nou stadion. Sir Jim Ratcliffe, noul acţionar, vrea să construiască un "Wembley al Nordului”. Clubul ar putea cere finanţare pentru stadion de la guvern.

121 afișări
Imaginea articolului „Wembley of the North” - Sir Jim Ratcliffe şi Manchester United pregătesc demolarea Teatrului Viselor

Sir Jim Ratcliffe, noul acţionar al Manchester United, doreşte ca clubul să se mândrească cu un stadion de primă clasă care să rivalizeze cu Wembley ca fiind cel mai mare stadion din ţară.

În ultimii doi ani, clubul a luat în considerare planuri de reamenajare a vechiului Old Trafford sau de construire a unui nou stadion în conformitate cu arenele moderne. Ultima dată, renovarea lui Old Trafford a fost finalizată în 2006, când peluzele de nord-est şi nord-vest au fost extinse la nivelurile superioare, aducând capacitatea la peste 74.000 de locuri.

Planurile imediate privind stadionul au fost îngheţate vara trecută, până când United şi-a rezolvat situaţia acţionariatului, dar, având în vedere că achiziţionarea de către Ratcliffe şi INEOS a unei participaţii de 25% din club urmează să fie ratificată în curând, ar putea exista noi propuneri în curs de elaborare.

The Telegraph relatează că Ratcliffe este hotărât să livreze "un stadion de ultimă generaţie, absolut ultramodern, care ar fi, în esenţă, "Wembley al Nordului". Ratcliffe ar putea, de asemenea, să facă lobby pe lângă guvernul britanic pentru finanţarea stadionului, având în vedere angajamentele sale de Levelling Up.

Deşi se spune că Ratcliffe este împotriva construirii unui nou stadion pe un amplasament departe de actuala casă a lui United, este posibil ca noua locaţie să fie construită pe terenul din jurul lui Old Trafford, care este deja deţinut de club.

Cei din interiorul lui United cred că reamenajarea şi extinderea actualului teren ar putea dura opt ani pentru a fi finalizată şi există sceptici care cred că acest lucru nu ar rezolva nici măcar problemele unui stadion care există de peste 100 de ani.

Într-un interviu anterior acordat Telegraph, Chris Lee de la Populous - firma însărcinată cu proiectul stadionului lui United - a declarat că ar putea merita mai mult ca clubul să o ia de la zero cu o nouă locaţie.

"Clădirea se apropie de sfârşitul vieţii sale naturale; cablurile, alimentarea cu energie electrică, totul se apropie de data limită ", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici