Yoga nu e doar pentru adulţi. Prin sport, cei mici învaţă cum să se concentreze şi să aibă răbdare

  • Prin yoga, cei mici învaţă cum să se calmeze, să se concentreze şi să aibă răbdare
  • Radu: Nu sunt mişcări forţate, te ajută la relaxare şi nu e un sport greu
  • Ema, instructor: La copii e întotdeauna important să ne folosim imaginaţia
190 afișări
Imaginea articolului Yoga nu e doar pentru adulţi. Prin sport, cei mici învaţă cum să se concentreze şi să aibă răbdare

FOTO: Profimedia

Cine zice că yoga e doar pentru adulţi? Radu are doar 10 ani şi spune că e un sport prin care a învăţat cum să se calmeze. A avut nevoie de asta pentru că este coordonatorul unei echipe de cercetaşi, iar atunci când eşti lider, e greu să împaci pe toată lumea fără să te superi.

„Yoga mai îmi place pentru că mişcările nu sunt forţate, să te provoci. Te ajută la relaxare şi yoga nici nu e un sport foarte greu. Noi mergem prin pădure, ne jucăm şi coordonez cam vreo şase copii. Mulţi au preferinţele lor şi trebuie să fac cumva pe plac tuturor. De multe ori mă supără şi trebuie să am un calm foarte mare”, spune Radu.

Ema Barbă este fondatoarea Bright Living, o platformă prin care te învaţă cum să faci yoga şi să meditezi. Spune că yoga este o practică prin care copilul tău îşi poate reduce stările de agitaţie şi de nervozitate.

„La copii e întotdeauna important să ne folosim imaginaţia. Ca profesor, este foarte important să-i includem într-o poveste sau să le folosim cât mai mult imaginaţia. Meditaţia cu copiii nu este niciodată la fel ca meditaţia cu adulţii. Dacă cu adulţii ne putem aştepta să stăm în linişte, cu copiii este mai degrabă o convesaţie meditaţia”, explică Ema.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici