A fost descoperită o nouă planetă

O nouă planetă, care are aproximativ aceeaşi mărime ca Jupiter, a fost descoperită, în cursul unei misiuni spaţiale europene, la o distanţă de circa 3.000 de ani lumină de sistemul nostru solar, în constelaţia Monoceros (Unicorn).

439 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită o nouă planetă

A fost descoperită o nouă planetă

Planeta, care a primit numele de CoRot-Exo-4b, este gazoasă, având o compoziţie similară celei a planetei Jupiter, informează dailymail.co.uk.

Potrivit specialiştilor, oamenii nu vor putea ajunge pe această planetă, nu numai pentru că este gazoasă şi foarte fierbinte, ci şi pentru că este situată la o distanţă mult prea mare de Terra.

Chiar dacă oamenii de ştiinţă ar reuşi să contruiască o navă spaţială care să circule cu viteza luminii, călătoria ar dura 3.000 de ani.

Descoperirea a fost anunţată marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale de astronomie, organizată la Universitatea din Saint Andrews, Marea Britanie.

Misiunea spaţială în cursul căreia s-a făcut descoperirea planetei se numeşte CoRot şi a fost lansată în decembrie 2006 cu scopul de a identifica noi planete din afara sistemului nostru solar.

Proiectul este coordonat de Agenţia spaţială franceză (CNES), în colaborare cu alte agenţii spaţiale din Austria, Belgia, Germania, Spania, Brazilia şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA).

"În mai puţin de 15 ani, numărul planetelor ce orbitează alte stele în afară de Soare a crescut de la zero la peste 300", a menţionat Martin Dominik, astronom la Universitatea din Saint Andrews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici