A fost înregistrată muzica emisă de astrul solar

Soarele a fost dintotdeauna sursă de inspiraţie pentru muzicieni, dar acum cercetătorii britanici au reuşit să înregistreze muzica pe care astrul solar este capabil s-o producă. O armonie muzicală, generată de câmpul magnetic în partea externă a atmosferei sale, foarte asemănătoare celei emise de corzile unei chitare.

54 afișări
Imaginea articolului A fost înregistrată muzica emisă de astrul solar

A fost înregistrată muzica emisă de astrul solar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea a fost realizată de echipa de cercetători care deja în urmă cu trei ani, în decursul unei conferinţe a Royal Astronomical Society, a reuşit sa explice, în detaliu, fenomenul acestei bizare armonii solare.

Robertus von Fáy-Siebenbürgen, şeful grupului de astronomi de la Universitatea Sheffield, a evidenţiat felul în care enormele arcuri magnetice generate în coroana solară pot produce unde sonore propagate precum cele emise de corzile unei chitare.

Citeşte mai multe despre muzica produsă de soare pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici