Află aici cum te aperi de frig

Gerul, vântul şi zăpada sunt factorii externi care ne pun în pericol sănătatea. Medicii atrag atenţia că pielea este prima care are de suferit în această perioadă, informează cotidianul Gândul.

34 afișări
Imaginea articolului Află aici cum te aperi de frig

Află aici cum te aperi de frig (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Medicii dermatologi spun că lenjeria de corp, precum maioul şi şosetele, trebuie să fie din bumbac. Poliesterul nu ţine de cald, iar odată ce picioarele au transpirat, riscăm să ne producem degerături. "Ciorapii nu trebuie să fie strâmţi pe picior. Acelaşi lucru trebuie să îl facem şi în cazul ghetelor sau al bocancilor. Să nu se înţeleagă greşit. Nu trebuie să ne luăm şosete sau bocanci cu două numere mai mari. Jumătate de număr este suficient", explică dr. Carmen Curea, medic dermatolog la spitalul Colentina din Capitală. Medicul dermatolog completează că picioarele trebuie să respire, deoarece, odată ce au transpirat, riscul de a suferi de degerături este destul de mare.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici