Agresivitatea, semn de civilizaţie avansată

Cercetătorii Universităţii Harvard au ajuns la concluzia că personalitatea agresivă, netolerantă şi temperamentală ar putea reprezenta apanajul unei naturi evoluate, în timp ce o atitudine comportamentală mai copilaroasă, manifestată prin toleranţă şi generozitate, ar fi un indicator al unei dezvoltări inferioare, informează Descopera.ro.

42 afișări
Imaginea articolului Agresivitatea, semn de civilizaţie avansată

Agresivitatea, semn de civilizaţie avansată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii care afirmă aceste lucruri au studiat două tipuri diferite de maimuţe - cimpanezul şi mai puţin evoluatul, dar mai prietenosul, bonobo (cimpanzeu pigmeu), doua dintre cele mai apropiate rude ale omului.

Citeşte mai multe despre originea agresivităţii umane pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici