Albinele sunt mai inteligente decât super-calculatoarele

Spre uimirea cercetătorilor britanici care studiau capacităţile intelectuale ale micilor insecte producătoare de miere, acestea s-au dovedit capabile să rezolve într-o clipită probleme complexe de matematică, în faţa cărora computerele au avut nevoie de zile întregi pentru a le găsi soluţia.

123 afișări
Imaginea articolului Albinele sunt mai inteligente decât super-calculatoarele

Albinele sunt mai inteligente decât super-calculatoarele (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Totul a pornit de la încercarile oamenilor de ştiinţă de a identifica modalitatile prin care albinele reuşesc întotdeauna să găseasca cea mai scurtă rută de zbor printre florile descoperite în ordine randomizată.

Mai mult decât atât, entomologii din cadrul School of Biological Science at Royal Holloway, University of London, au descoperit că, alături de oameni, albinele sunt singurele vieţuitoare din lume capabile să rezolve celebra "problemă a vânzătorului ambulant".

Citeşte mai multe despre capacităţile albinelor pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici