- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.08.2020, 21:55)
- Maria Magla
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Carantina nu va avea un impact considerabil asupra atenuării crizei climatice
- Temperatura globală ar putea creşte cu 0,3 grade Celsius până în anul 2050
- Oamenii de ştiinţă recomandă investiţii în energia verde
- Încălzirea globală va fi redusă doar cu 0,01 grade Celsius
2950 afișări

Avertismentul oamenilor de ştiinţă : Carantina nu va avea un impact considerabil asupra atenuării crizei climatice
Ai auzit de multe ori, în perioada în care, miliarde de oameni de pe planetă erau în izolare, că a scăzut nivelul poluării. Nu te bucura prea devreme! Deşi, potrivit unui studiu realizat la Univeristatea din Leeds, carantina a dus la o scădere puternică a emisiilor de carbon, efectul este doar unul pe termen scurt. Ceea ce ne va ajuta să reducem poluarea pe viitor sunt transporturile verzi şi energia regenerabilă.
Oamenii de ştiinţă spun că suntem la un moment de cotitură. „Efectul direct al carantinării din pandemie va fi neglijabil. În schimb, cu o redresare economică înclinată spre stimul verde şi reducerea investiţiilor în combustibili fosili, este posibil să se evite încălzirea viitoare de 0,3 grade Celsius până în 2050”, au spus cercetătorii în analiza publicată în Natural Climate Change.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Celebrități de peste 90 de ani: Cum arătau atunci și cum arată acum?
-
Maia Sandu a promulgat legea: Limba de stat a Republicii Moldova este cea română
-
Parisul refuză să fie în tabăra SUA. Francezii consideră aplicaţiile WhatsApp şi Instagram la fel de periculoase ca TikTok
-
Camera Reprezentanţilor anunţă audieri privind asistenţa oferită de Administraţia Biden Ucrainei
Schimbările în comportamentul nostru ar putea face diferenţa. „Temperatura medie globală în 2019 a fost cu 1,1 grade Celsius peste media pe termen lung. Chiar şi cu angajamentele actuale de reducere a emisiilor se preconizează o nouă creştere de 0,6 grade Celsius până în 2050. Aceasta este o ocazie unică de a schimba cu adevărat direcţia societăţii. Nu trebuie să ne întoarcem unde am fost, pentru că vremurile de criză sunt, de asemenea, momentul schimbării”, a declarat profesorul care a condus studiul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:06
Străinii au lăsat 2.700 lei per turist în vacanţele din România, creştere de 15% faţă de anul 2021
-
astăzi, 00:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 28. Capacitatea ofensivă a Rusiei în Bahmut este în scădere, dar luptele crâncene continuă / Zelenski: "Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină"