Băiatul cu boala Kawasaki internat la Spitalul Gomoiu este în stare stabilă. Experţii îţi spun cum se manifestă boala şi când e cazul să suni medicul

  • Copilul de 8 ani din Buzău diagnosticat cu Covid 19 şi boala Kawasaki este în stare stabilă
  • Medicii spun că plămânii copilului sunt afectaţi grav
  • Boala Kawasaki presupune o reacţie inflamatorie exagerată la nivelul organismului
  • Este singurul caz de acest fel din România
  • Medicii de la Spitalul Gomoiu spun că nu au nevoie de ajutor medical din străinătate pentru gestionarea acestui caz
8027 afișări
Imaginea articolului Băiatul cu boala Kawasaki internat la Spitalul Gomoiu este în stare stabilă. Experţii îţi spun cum se manifestă boala şi când e cazul să suni medicul

Băiatul cu boala Kawasaki este în stare stabilă. Experţii îţi spun cum se manifestă boala şi când e cazul să suni medicul

Băiatul de 8 ani diagnosticat cu sindromul Kawasaki este în stare stabilă.  El este internat pe secţia de ATI a spitalului de copii Victor Gomoiu din Capitală. Iniţial medicii de la Buzău au crezut că băiatul are meningo-encefalită. Testul pentru Covid a ieşit negativ la Spitalul de Urgenţă din oraş. 

Ulterior, testul copilului a ieşit pozitiv la Bucureşti, iar medicii au înţeles, în urma investigaţiilor, că afecţiunea copilului este una foarte rară şi periculoasă: Boala Kawasaki. 

O echipă multidisciplinară îl îngrijeşte acum pe copil: un medic pediatru, unul infecţonist, un neurolog şi un anestezist. Specialiştii spun că nu poate fi stabilită o cauză directă între virusul sars cov 2 şi existenţa acestei afecţiuni rare care generează un proces inflamator exagerat la nivelul vaselor de sânge. 

Medicii care îl  au acum în grijă pe băiat spun că nu trebuie să se creeze odată  cu acest caz o isterie generală. Nu toţi copiii infectaţi cu SARS COV 2 vor face această complicaţie. Îţi spun că, în SUA, incidenţa acestor cazuri este de 10 copii la 100.000. 

Totuşi, tu, ca părinte, anunţă rapid medicul dacă  observi la copilul tău următoarele simptome: roşeaţa palmelor şi tălpilor, mâini şi picioare umflte, sau erupţii cutanate. 

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău: Prezenta cefalee, fotofobie şi deficit motor la membrele inferioare. S-a decis transferul la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală pentru suspiciunea de meningo-encefalită.

Dr. Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului de Copii Victor Gomoiu:  A fost testat SARS cov 2 conform metodologiei în vigoare, şi a fost diagnosticat ulterior de medicii noştri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecţiei cu SARS COV 2.

Dr. Valeria Herdea, medic pediatru: Vestea bună este că este rară, vestea proastă este că poate evolua cu o arterită, cu o inflamaţie a arterelor, cu trombi la nivelul arterelor, din păcate pot apărea chiar şi cazuri de infarct. Nu este o legătură direct între boala Kawasaki şi Covid dar se pare că este mai frecventă în această perioadă întrucât şi mecanismul de producere al bolii Covid 19 indusă de virusul SARS COV 2 arată că pot exista trombi la nivelul vaselor mici

                                                                                                                                            

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici