Ce este sindromul ochilor uscaţi

Sindromul ochilor uscaţi, numit şi keratoconjunctivită uscaăa sau xeroftalmia, apare şi din cauza lipsei îndelungate de lubrifiere şi umidificare a ochiului. În consecinţă, părţile interioare ale ochiului suferă o iritaţie constantă până la inflamaţie.

92 afișări
Imaginea articolului Ce este sindromul ochilor uscaţi

Ce este sindromul ochilor uscaţi

În sindromul ochiului uscat, filmul lacrimal devine mai subţire şi mai puţin stabil. Apar suprafeţe uscate care nu mai permit alunecarea uşoară a pleoapelor pe suprafaţa oculară. Iar corneea, foarte bogată în terminaţii nervoase, prezintă o sensibilitate deosebită.

Citeşte mai multe despre sindromul ochilor uscaţi pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici