Ce sumă primesc oamenii care se oferă voluntari pentru vaccinul anti-COVID. Două vaccinuri diferite vor fi testate în Marea Britanie

  • Imperial College London şi Universitatea din Oxford lucrează la două potenţiale vaccinuri împotriva coronavirusului
  • La Oxford, testele încep mâine, iar 510 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani vor lua parte la experiment
  • Imperial College London se află în faza de recrutare a voluntarilor, cărora li se oferă şi sume cuprinse între 190 şi 625 lire, pentru "timp, transport şi contribuţia la testare"
2723 afișări
Imaginea articolului Ce sumă primesc oamenii care se oferă voluntari pentru vaccinul anti-COVID. Două vaccinuri diferite vor fi testate în Marea Britanie

Ce sumă primesc oamenii care se oferă voluntari pentru vaccinul anti-COVID. Două vaccinuri diferite vor fi testate în Marea Britanie

Imperial College London a primit o sumă de 22.5 milioane de lire sterline pentru a continua în mod susţinut eforturile pentru găsirea unui vaccin anti-coronavirus. Institutul londonez va demara în curând testele pe oameni. Înaintea experţilor de la Imperial College London, cei de la Oxford vor face acelaşi lucru, cu un alt posibil vaccin.
 
Potrivit Daily Mail, Imperial College London recrutează voluntari la Londra, Bristol şi Southampton, iar cei care doresc să participe sunt invitaţi să se înscrie online.
 
Sursa citată notează că cele două vaccinuri testate au forme diferite. În timp ce vaccinul propus de experţii de la Oxford este injectabil şi are rolul de a stimula sistemul imunitar folosind o moleculă a virusului, cel gândit de specialiştii epidemiologi de la Imperial College London este sub forma unor picături care conţin material genetic şi îl transportă în sânge. Ambele au la bază ideea reconstruirii unor părţi inactive ale virusului care să stimuleze răspunsul sistemului imunitar şi să-l înveţe practic cum să lupte cu virusul.
 
Matt Hancock, secretarul pe sănătate în guvernul condus de Boris Johnson, a promis injectarea unor sume suplimentare de până la 44.5 milioane lire, spunând că este nevoie "să aruncăm tot ce putem pentru a câştiga această luptă".
 
Imperial College London se află în faza de recrutare a voluntarilor, cărora li se oferă şi sume cuprinse între 190 şi 625 lire, pentru "timp, transport şi contribuţia la testare".
 
Peste 125.000 oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Marea Britanie, iar 17.339 au decedat din cauza bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici