Cea mai puternică explozie solară din ultimii 4 ani. Vezi cum s-a produs - VIDEO

Cea mai puternică explozie solară din ultimii patru ani a fost înregistrată marţi dimineaţă, iar efectele sale încep să se facă simţite pe Terra, informează NASA.

304 afișări
Imaginea articolului Cea mai puternică explozie solară din ultimii 4 ani. Vezi cum s-a produs - VIDEO

Cea mai puternică explozie solară din ultimii 4 ani. Vezi cum s-a produs

Exploziile cu raze X sunt cele mai puternice explozii solare şi pot cauza întreruperi ale sistemelor de comunicaţii şi radiaţii de lungă durată.

Undele produse de explozie se apropie de planeta noastră cu o viteză care poate ajunge şi la 900 km/secundă şi se aşteaptă să atingă orbita Pământulului astăzi.

Video stirileprotv.ro

Observatorul Dinamicii Solare al NASA a înregistrat pe 15 februarie cea mai mare energie din actualul ciclu solar, o explozie de radiaţii emise de regiunea 1158 din Soare.

În urma exploziilor solare de mare intensitate, unda de şoc poate afecta sateliţii, reţelele de distribuţie a electricităţii şi liniile de comunicaţii de pe tot globul.

Potrivit presei internaţionale, unii specialişti cred că Pământul va fi lovit de niveluri fără precedent de energie magnetică, din cauza exploziilor solare, în jurul anului 2013.

În timpul unei erupţii solare, o cantitate uriaşă de energie care se află în cromosfera şi coroana Soarelui este eliberată instantaneu. Materia este proiectată la viteză foarte mare în spaţiul interplanetar. Fenomenul este însoţit de o emisie de raze X, de unde radio şi, în cazul erupţiilor mai puternice, de lumină vizibilă. Când ajung în apropierea Pământului şi intră în atmosferă, în special deasupra regiunii polului nord, particulele creează aurorele polare. De asemenea, ele perturbă propagarea undelor radio în jurul globului, afectând reţelele de distribuţie a electricităţii.

Frecvenţa şi intensitatea fenomenelor variază cu o perioadă de circa 11 ani, în acest timp numărul petelor solare înregistrând un minimum şi un maximum. Activitatea solară este influenţată şi de magnetism şi de rotaţia Soarelui.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici