"Ceasul biologic" ar putea fi oprit la vârsta de 50 de ani

"Ceasul biologic" ar putea să fie oprit la vârsta de 50 de ani, în viitor, în condiţiile în care cercetătorii intenţionează să le ofere pensionarilor implanturi durabile şi ţesuturi realizate din propriile lor celule, informeaz BBC News.

45 afișări
Imaginea articolului "Ceasul biologic" ar putea fi oprit la vârsta de 50 de ani

"Ceasul biologic" ar putea fi oprit la vârsta de 50 de ani (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

Potrivit cercetătorilor, jumătate dintre bebeluşii născuţi în prezent pe teritoriul britanic vor atinge vârsta de 100 de ani, însă corpurile lor se deteriorează.

Experţii de la Universitatea Leeds cheltuiesc peste 55 de milioane de euro pe parcursul a cinci ani de cercetare, intenţionând să le ofere pensionarilor ţesuturi crescute din celulele acestora şi implanturi durabile.

Astfel, şolduri, genunchi şi valve cardiace sunt punctele de plecare, însă cercetătorii vor ca majoritatea părţilor corpului care se deteriorează o dată cu trecerea timpului să poată fi înlocuite.

Institute of Medical and Biological Engineering a realizat deja un transplant de şold care ar trebui să dureze întreaga viaţă, în loc de maxim 20 de ani, cât este durata de viaţă a protezelor.

Combinaţia unui aliaj cobalt-crom şi o bilă ceramică înseamnă că încheietura ar trebui să reziste cu uşurinţă la cele 100 de milioane de paşi pe care o persoană în vârstă de 50 de ani urmează să îi facă până la a 100-a aniversare, consideră profesorul John Fisher.

Pe de altă parte, Eileen Ingham şi echipa ei au dezvoltat o modalitate unică de a permite corpului să se întinerească singur. Conceptul presupune realizarea de ţesuturi transplantabile, chiar organe, pe care organismul le poate face singur, ceea ce previne problema respingerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici