Craniul unui strămoş al cailor, vechi de 8.500 de ani, descoperit în Argentina

Un fragment din craniul fosilizat al unui strămoş al cailor, vechi de 8.500 de ani, a fost descoperit în partea central-estică a Argentinei, a anunţat Muzeul de ştiinţe naturale din oraşul Monte Hermoso, informează AFP.

210 afișări
Imaginea articolului Craniul unui strămoş al cailor, vechi de 8.500 de ani, descoperit în Argentina

Craniul unui strămoş al cailor, vechi de 8.500 de ani, descoperit în Argentina

"Fosila aparţine speciei denumite Hippidion, ce face parte din familia mamiferelor, ajunsă pe teritoriul Americii de Sud la sfârşitul erei terţiare, în urma închiderii istmului Panama", a explicat Vicente Di Martino, directorul acestui muzeu argentinian.

Exemplarele din specia Hippidion aveau un corp mai mic şi mai robust decât cel al calului modern. Această specie a trăit până în urmă cu 8.500 de ani şi a putut fi văzută de primii oameni care au apărut pe continentul sud-american, a explicat Vicente Di Martino, care a precizat, totuşi, că aceşti cai primitivi nu au fost niciodată domesticiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici