CSID.RO: Vara, perioada ideală pentru a începe un proces sănătos de slăbire

Cel mai aşteptat anotimp este şi cel mai potrivit pentru a începe un proces sănătos de slăbire, anunţă specialiştii în cadrul evenimentului "Be Fit" organizat de csid.ro. Cei mai în vogă nutriţionişti vorbesc despre ce alimente este bine să mâncăm vara, dar şi despre cele mai sănătoase diete.

1876 afișări
Imaginea articolului CSID.RO: Vara, perioada ideală pentru a începe un proces sănătos de slăbire

CSID.RO: Vara, perioada ideală pentru a începe un proces sănătos de slăbire

"Vara este sezonul ideal să slăbim pentru că avem la îndemână foarte multe fructe şi legume, mâncăm mai puţin pentru că este foarte cald, iar cei mai mulţi dintre noi găsim puternică motivaţie vara pentru că vrem să arătăm cât mai bine la plajă. Este sezonul ideal să reglezi problemele de sănătate. Un corp fit înseamnă o minte smart. Trăim vremuri în care informaţia este la îndemână, ne putem documenta, avem la îndemână diverse modalităţi de îmbunătăţire a regimului alimentar. Ideal ar fi să te apuci cu trei luni înainte, dacă vrei să-ţi ajustezi silueta pentru vară", a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Reisler, jurnalist şi promotor al vieţii sănătoase.

Irina Reisler, unul din speakeri importanţi ai evenimentului "Be Fit" organizat de csid.ro, a explicat că persoanele care se luptă cu kilogramele în plus trebuie să aibă multă ambiţie şi răbdare.

"Evident, dacă ai 100 de kg, anotimpul este prea puţin important, treaba trebuie făcută serios până la capăt. Nu poţi să ceri rezultate în trei săptămâni pentru că nici kilogramele în plus nu le-ai adunat în trei săptămâni. Pentru persoanele cu o greutate mare, răbdarea este foarte importantă, trebuie să fii constant în dietă, în terapiile corporale, în sport. Este o situaţie aparte", a adăugat Irina Reisler.

Nutriţioniştii precizează că alimentele bogate în apă sunt recomandate pentru sezonul cald.

"O dietă de vară trebuie să fie una plăcută. Cei mai mulţi sunt în concedii, în vacanţă şi este bine să îmbinăm utilul cu plăcutul. Trebuie să ne hidratăm foarte bine, să folosim toate produsele bogate în apă de la fructe şi legume, la ciorbe şi supe, la iaurturi şi ceaiuri. Chiar şi alimentele un pic sărate pentru că pierdem multă sare prin transpiraţie. Să ne gândim la ayran, acea specialitate din Orientul Mijlociu din iaurt, apă şi sare şi este tot ce îţi trebuie pentru a te simţi bine, a te rehidrata", a explicat pentru MEDIAFAX, Cristi Mărgărit, nutriţionist.

"Be Fit" este un eveniment organizat de CSID.ro, la care peste 500 de participanţi au putut primi sfaturi despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos, de la cei mai buni nutriţionişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici