Cum a evoluat în ultimii 60 de ani procentul celor care îşi înşală soţul sau soţia

O jurnalistă americană scrie într-un editorial despre problema infidelităţii. În contextul ultimelor scandaluri sexuale din lumea politică, Tracy Clark-Flory se întreabă dacă mai sunt posibile căsătoriile monogame. Jurnalista analizează mai multe studii referitoare la rata aventurilor extraconjugale în SUA şi încearcă să găsească câteva motivaţii ale infidelităţii în interiorul familiei.

1919 afișări
Imaginea articolului Cum a evoluat în ultimii 60 de ani procentul celor care îşi înşală soţul sau soţia

Cum a evoluat în ultimii 60 de ani procentul celor care îşi înşală soţul sau soţia (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Nemulţumirile maritale, lipsa sprijinului emoţional şi a comunicării între parteneri, o viaţă sexuală nesatisfăcătoare sau chiar inexistentă, stima de sine scăzută sau narcisismul unuia dintre parteneri sunt numai câteva dintre cauzele infidelităţii, scrie jurnalista pe salon.com.

În 1948, Alfred Kinsey (n.r.: cunoscut drept "părintele sexologiei") scria că şapte din zece bărbaţi şi una din cinci femei au recunoscut că au avut o aventură extraconjugală. Studiile din prezent oferă statistici atât de diferite privind rata infidelităţii în rândul persoanelor căsătorite, încât procentul persoanelor care "trişează" în timpul unui mariaj este greu de aproximat , acesta variind între 20-50 la sută, în cazul femeilor, şi între 30 la 60 la sută, în cazul bărbaţilor. Potrivit cercetărilor în domeniu, bărbaţii sunt mai predispuşi la infidelitate decât femeile.
Citeşte mai multe despre procentul celor care îşi înşală soţul sau soţia pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici