Cum calmezi crizele de isterie pe care le fac copiii?

Ţipete, lacrimi de crocodil, tăvălit pe jos - sunt doar câteva dintre gesturile pe care orice copil le face cel puţin o dată în viaţă atunci când nu îi convine ceva sau când îşi doreşte o jucărie. Specialiştii în psihologie spun că aceste crize de isterie sunt des întâlnite la cei cu vârsta cuprinsă între unu şi trei ani, perioadă la care aceştia descoperă lumea înconjurătoare, arată "Gândul".

131 afișări
Imaginea articolului Cum calmezi crizele de isterie pe care le fac copiii?

Cum calmezi crizele de isterie pe care le fac copiii? (Imagine: Gândul/Shutterstock)

"Copilul are astfel de ieşiri atunci când are o stare de frustrare sau de excitaţie la vederea atâtor produse. Acelaşi lucru se întâmplă şi în prezenţa celorlalţi tovarăşi de joacă, mai ales când aceştia se joacă cu diferite obiecte. Conflictul apare atunci când copilul nu poate înţelege de ce persoanele din jur au ieşit cu jucării şi el nu", spune psihologul Anca Munteanu, Centrul de Psihologie de Acţiune şi Psihoterapie.

Citeşte mai multe despre crizele de isterie la copii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici