Dieta fără pâine te poate aduce în pragul depresiei

Persoanele care vor să slăbească şi renunţă definitiv la pâine sau la alte tipuri de carbohidraţi în favoarea proteinelor (carne, lactate) riscă să sufere de depresie, arată un studiu al cercetătorilor australieni, publicat în ediţia on-line a cotidianului The Telegraph, citat de "Gândul".

103 afișări
Imaginea articolului Dieta fără pâine te poate aduce în pragul depresiei

Dieta fără pâine te poate aduce în pragul depresiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru realizarea cercetării, medicii au întreprins teste pe două grupuri de voluntari, respectiv persoane supraponderale şi obeze, care au fost monitorizate atent pe parcursul a 12 luni. Aceştia au reuşit să slăbească aproximativ 13 kilograme, pe parcursul unui an întreg, cu ajutorul dietei Atkins (care încurajează renunţarea la carbohidraţi), dar au devenit mai deprimaţi decât erau la începutul cercetării.

Citeşte mai multe despre legăturile dintre dieta fără pâine şi depresie pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici