Dr. Fischer Dental debutează pe piaţa AeRO

Dr. Fischer Dental, companie furnizoare de servicii pentru cabinetele stomatologice, s-a listat marţi pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier DENT.

247 afișări
Imaginea articolului Dr. Fischer Dental debutează pe piaţa AeRO

Dr. Fischer Dental debutează pe piaţa AeRO

Debutul la Bursă are loc după derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,1 milioane de lei, fonduri destinate extinderii pe plan naţional şi internaţional.

„Piaţa AeRO începe să devină locul predilect de finanţare al antreprenorilor români, lucru care ne onorează. Dr. Fischer Dental este a patra companie care sună clopoţelul Bursei de la începutul anului, la care se adaugă alte două companii care au listat obligaţiuni. Prin această nouă listare, investitorii din piaţa de capital au acces la un nou jucător din piaţa serviciilor medicale. Le urez mult succes la Bursă şi îi aşteptăm în continuare pe piaţa de capital pentru noi runde de finanţare”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Dr. Fischer Dental a derulat un plasament privat de acţiuni în noiembrie 2021 prin care compania a vândut către 78 de investitori un număr de 900.936 acţiuni, la un preţ de 5,7 lei per acţiune. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Dr. Fischer Dental a fost înfiinţată sub forma unui laborator de tehnică dentară în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer şi dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea dată experienţă de muncă bazată pe activitatea desfăşurată în Berlin şi Dusseldorf. Sub numele actual, compania funcţionează în Bucureşti din 2014. Dr. Fischer Dental este specializată în producţia de lucrări protetice dentare, precum coroane dentare, punţi dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, faţete dentare. Principalii clienţi ai Grupului sunt cabinetele stomatologice şi alte laboratoare de tehnică dentară, atât din străinătate - Germania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Suedia, Elveţia, Canada şi Israel, cât şi din România. Emitentul deţine integral pachetele de părţi sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL înfiinţate în România şi Dr. Fischer Dental GmbH, înfiinţată recent în Dusseldorf, Germania.

Cifra de afaceri a Grupului a fost în 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vânzarea de lucrări protetice, iar cifra de afaceri realizată de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de Grup, numărul total de angajaţi a fost de 77 persoane, la sfârşitul anului 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici