Erupţiile vulcanice, fenomene care se vor intensifica

Un studiu realizat de cercetătorii universităţilor de geologie din Leeds şi Reykjavik aduce în discuţie un pericol pe care mulţi l-au trecut cu vederea până în prezent... intensificarea erupţiilor vulcanice, informează site-ul Descoperă.

242 afișări
Imaginea articolului Erupţiile vulcanice, fenomene care se vor intensifica

Erupţiile vulcanice, fenomene care se vor intensifica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform cercetătorilor, cea mai mare calotă de gheaţă din Islanda - dispare cu o rată de 5 kilometri cubi pe an, o rata cu mult accelerată faţă de primele decenii ale secolului XX. Urmarea dispariţiei gheţurilor islandeze este reducerea presiunii exercitată asupra scoarţei terestre, proces ce accelerează ritmul transformării rocilor subterane în magmă.

Citeşte mai multe despre intensificarea erupţiilor vulcanice pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici