Hidroxiclorochina, de la minune la otravă. Franţa renunţă la tratamentul pentru că este "ineficient şi periculos", Trump a reacţionat şi el

  • Hidroxiclorochina este un medicament anti-malarie
  • Dr. Didier Raoult, dar mai ales Donald Trump, sunt cele mai cunoscute figuri care au popularizat acest medicament în lupta cu COVID-19
  • OMS a suspendat studiile privind eficienţa hidroxiclorochinei
4206 afișări
Imaginea articolului Hidroxiclorochina, de la minune la otravă. Franţa renunţă la tratamentul pentru că este "ineficient şi periculos", Trump a reacţionat şi el

Hidroxiclorochina, de la minune la otravă. Franţa renunţă la tratamentul pentru că este "ineficient şi periculos", Trump a reacţionat şi el

Franţa a decis suspendarea tratamentului cu hidroxiclorochină în lupta cu coronavirusul. Măsura vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat studiile privind acest medicament din cauza rezultatelor neconcludente până acum.
 
Înaltul Consiliu Francez pentru Sănătate Publică şi Agenţia Franceză a Medicamentului s-au pronunţat împotriva folosirii hidroxiclorochinei în schema de tratament anti-coronavirus, notează AFP.
 
Potrivit sursei citate, cele două organisme au trimis o scrisoare către Ministerul Francez al Sănătăţii, în care au transmis că recomandă "să nu se folosească hidroxiclorochina în tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice - indiferent dacă este utilizată singură ori alături de un alt antibiotic".
 
În Franţa, tratamentul cu hidroxiclorochină a fost puternic popularizat de doctorul Didier Raoult, o figură controversată în lumea medicală. Acesta a afirmat că a avut o rată de succes extrem de mare, de peste 90%.
 
Pe de altă parte, alţi specialişti l-au contrazis pe Raoult şi au afirmat că acest medicament este de asemenea periculos pentru sănătatea oamenilor şi poate cauza probleme ale inimii.

DONALD TRUMP A TERMINAT TRATAMENTUL CU HIDROXICLOROCHINĂ

Donald Trump, preşedintele SUA, a luat preventiv hidroxiclorochină. El a urmat un tratament cu acest medicament, deşi mulţi specialişti s-au poziţionat împotriva popularizării acestui tratament.
 
"(...) şi de altfel sunt în continuare aici", a spus Trump, ca replică la punerea la îndoială a siguranţei medicamentului.
 
"Sincer, am auzit rapoarte. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia, e vorba despre studii incredibile", a spus Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici