Homosexualii sunt pe cale să aibă propriii copii. Vezi aici metode revoluţionare de procreere

Oamenii de ştiinţă americani au utilizat celule suşă pentru a obţine şoareci provenind din doi masculi şi consideră că descoperirea lor va putea fi folosită în viitor pentru a salva speciile pe cale de dispariţie şi pentru a ajuta cuplurile homosexuale să aibă copiii lor proprii.

71 afișări
Imaginea articolului Homosexualii sunt pe cale să aibă propriii copii. Vezi aici metode revoluţionare de procreere

Homosexualii sunt pe cale să aibă propriii copii. Vezi aici metode revoluţionare de procreere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui studiu, publicat în revista Biology of Reproduction, cercetătorii americani din statul Texas, specializaţi în tehnicile reproductive, au reuşit să manipuleze câteva celule suşă provenind dintr-un embrion de şoarece de sex masculin (ce prezenta perechea de cromozomi XY) pentru a produce celule suşă pluripotente induse.

Câteva dintre celulele suşă astfel create şi-au pierdut pe cale naturală cromozomul Y şi au devenit celule suşă de tipul XO.

Aceste celule XO au fost ulterior injectate în embrioni provenind de la câteva femele de şoareci, ce au fost apoi transplantaţi în uterul unei femele purtătoare. În urma acestui procedeu s-au născut doi pui de şoareci care prezentau cromozomul X provenind de la embrionul de origine de sex masculin.

Cei doi pui au crescut şi s-au împerecheat mai târziu cu şoareci de sex masculin, iar urmaşii lor prezentau material genetic provenind de la doi taţi.

Studiul a fost coordonat de profesorul Richard R. Behringer, de la MD Anderson Cancer Center.

Savanţii americani au declarat că, în viitor, printr-o variaţie a acestei proceduri, "va fi posibil să se obţină spermă plecând de la un donator de sex feminin şi să se obţină atât masculi viabili, cât şi urmaşi de sex feminin provenind de la două mame".

Ei au precizat, totodată, că vor trece foarte mulţi ani până când o astfel de tehnică va putea fi utilizată şi pe pacienţi umani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici