IMAGINE CELESTĂ: Nebuloasa Inel, într-o altă viziune

În afară de inelele lui Saturn, Nebuloasa Inel M57 este probabil cel mai faimos obiect celest. M57 sau NGC 6720 este o nebuloasă planetară, un nor de gaz rezultat la sfârşitul vieţii unei stele asemănătoare Soarelui.

725 afișări
Imaginea articolului IMAGINE CELESTĂ: Nebuloasa Inel, într-o altă viziune

IMAGINE SURPRIZĂ: Un trandafir sau un cer înnorat

Fiind una dintre cele mai strălucitoare nebuloase de pe cer, M57 poate fi văzută în constelaţia Lyra. Are un diametru de aproximativ un an lumină şi se află la o distanţă de peste 2000 de ani lumină de sistemul nostru solar.

Fotografia este realizată prin combinarea unor imagini luate de la sol şi unele realizate de Hubble Space Telescope, împreună cu imagini în infraşoru de la telescopul japonez Subaru.

VEZI AICI IMAGINEA LA REZOLUŢIE MAXIMĂ

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici