Imagini cu Otzi, omul gheţurilor

Imagini de înaltă rezoluţie cu corpul congelat, vechi de aproximativ 5.300 de ani, al unui bărbat din epoca de piatră botezat Otzi de specialiştii germani care l-au descoperit, sunt disponibile online, informează dailymail.co.uk.

1459 afișări
Imaginea articolului Imagini cu Otzi, omul gheţurilor

Imagini cu Otzi, omul gheţurilor (Imagine: www.icemanphotoscan.eu)

Corpul lui Otzi a fost scanat, specialiştii realizând, din 12 unghiuri, aproximativ 150.000 de imagini de înaltă definiţie ale mumiei perfect conservate. Fotografiile sunt disponibile pe adresa www.icemanphotoscan.eu.

Utilizatorii pot să mărească imaginile pentru a vedea mumia în cele mai mici detalii, de ordinul milimetrilor. Mumia poate fi, de asemenea, văzută în 3D, utilizatorii putând astfel admira şi tatuajele deosebite ale războinicului, despre care specialiştii spun că ar fi semnele unei forme de acupunctură.

Botezat Otzi, vânătorul preistoric a fost descoperit conservat în gheaţă de nişte turişti germani, în 1991, în munţii Alpi, la graniţa dintre Italia şi Austria. Corpul era îmbrăcat cu haine din blană, sandale din piele şi purta un arc, săgeţi şi un topor din cupru. Cercetătorii cred că vânătorul avea în jur de 45 de ani, o înălţime de 1,66 centimetri şi aproximativ 50 de kilograme. Se pare că vânătorul a murit din cauza epuizării fizice şi a unei răni vechi netratate.

GALERIE FOTO

Otzi este păstrat într-un muzeu special amenajat la Bolzano, în Italia, într-o cameră frigorifică.

"Condiţiile actuale de conservare împiedică publicul larg să se apropie de mumie", au indicat cercetătorii de la European Academy Bozen/ Bolzano, care au adăugat că proiectul online va permite acest lucru fără ca trupul îngheţat să sufere deteriorări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici