Video IMAGINI filmate cu o camera GoPro montată pe costumul unui astronaut, în timpul unei ieşiri în spaţiul cosmic - VIDEO

NASA a dat publicităţii două înregistrări video realizate cu ajutorul unei camere GoPro montate pe costumul unui dintre astronauţii săi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în timpul efectuării unor lucrări în afara ISS. Cele două videoclipuri au fost realizate pe 25 februarie şi pe 1 martie 2015.

2238 afișări

Camera GoPro a fost montată pe costumul de astronaut al lui Terry Virts care, alături de Barry “Butch” Wilmore, a efectuat o serie de modificări şi lucrări de pregătire a ISS pentru instalarea în cursul acestui an a unor noi sisteme de andocare care vor permite conectarea la avanpostul orbital a viitoarelor vehicule spaţiale construite de SpaceX şi Boeing pentru NASA.

Potrivit National Geographic, sunetul care se aude pe înregistrări este cauzat de ventilatoare şi pompe de circulare a apei în interiorul costumului de astronaut, sunetul neputând să provină din exteriorul costumului, fiindca undele sonore nu se pot propaga prin vidul cosmic.

Înregistrare din 25 februarie 2015

Înregistrare din 1 martie 2015

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici