Imagini spectaculoase: Cum s-a văzut eclipsa totală de Lună din diverse locuri ale lumii - GALERIE FOTO

O eclipsă totală de Lună a avut loc sâmbătă şi a fost vizibilă în totalitate în Asia şi Australia, din România putând fi observată cea de-a doua jumătate a fenomenului.

1397 afișări
Imaginea articolului Imagini spectaculoase: Cum s-a văzut eclipsa totală de Lună din diverse locuri ale lumii - GALERIE FOTO

SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Eclipsa a putut fi văzută în totalitate doar în Asia şi Australia. Din America de Nord, Europa şi Africa s-a văzut pe jumătate.

Eclipsa a durat cinci ore şi 56 de minute, iar totalitatea 51 de minute şi opt secunde. Luna s-a aflat parţial şi total în umbra Pământului timp de trei ore şi 32 de minute.

VEZI GALERIA FOTO CU ECLIPSA TOTALĂ DE LUNĂ

Următoarea eclipsă totală de Lună ce va fi vizibilă din România se va produce pe 28 septembrie 2015, putând fi observată de la ora 5.46. Mai devreme va avea loc însă o eclipsă parţială (Luna este acoperită parţial de umbra Pământului), pe 25 aprilie 2013, de la ora 23.08. Eclipse prin penumbră (Luna se va afla în penumbra Pământului, care este însă transparentă) vor avea loc pe 28 noiembrie 2012 şi pe 19 octombrie 2013.

O eclipsă totală de Lună se produce de două ori pe an, atunci când Luna trece în conul de penumbră şi apoi în conul de umbră al Terrei. Soarele, Terra şi Luna sunt perfect aliniate, ceea ce corespunde fazei de Lună plină.

Prima eclipsă totală de Lună din 2011 s-a produs în noaptea de 15 spre 16 iunie, aceasta având cea mai lungă durată dintre toate eclipsele din ultimii 11 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici